fbpx

Η Εταιρία

Ιστορική Αναδρομή

1946: Το πρώτο κατάστημα ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ άνοιξε στον Πειραιά, στην οδό Αριστείδου κοντά στο λιμάνι, από τον Ζώη Ευσταθίου. Οι καιροί δύσκολοι για την μεταπολεμική Ελλάδα και φυσικά ακόμη δυσκολότεροι για το εμπόριο. Κύρια δραστηριότητα του καταστήματος την εποχή εκείνη, ήταν τα βιομηχανικά είδη. Πολύ γρήγορα όμως επεκτάθηκε και στον ναυτιλιακό εξοπλισμό λόγω της θέσης του μαγαζιού και των απαιτήσεων της εποχής που οδηγούσαν τις εξελίξεις.

Ο όρος «ναυτιλιακά είδη» στη δεκαετία του 40 αφορούσε στον εξοπλισμό των εμπορικών πλοίων ενώ τα είδη που πουλούσαν τότε τα καταστήματα ναυτιλιακών δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που εμπορεύονται σήμερα.
Το ματσακόνι, το ψαρόλαδο, οι μακαράδες, η σαλαμάστρα είναι σήμερα άγνωστα στους περισσότερους.
Αυτά τα είδη όμως ήταν η βάση για να προχωρήσει το μαγαζί από την μια εποχή στην άλλη και από τα παραδοσιακά στα σύγχρονα υλικά που η κάθε εποχή ζητούσε.
Έτσι σιγά σιγά το σχοινί από τζίβα έδωσε τη θέση του στο νάιλον, το άλειμμα στο γράσο, το στουπί καλαφατίσματος στον πολυεστερικό στόκο και τα πυρότουβλα για τα καζάνια των ατμόπλοιων έγιναν διακοσμητικά για τα τζάκια.
Με το πέρασμα του χρόνου και την αλλαγή στην οικονομική και κοινωνική δομή της Ελλάδας,
ο χαρακτήρας, κάποιων απ' αυτά τα καταστήματα, άρχισε ν' αλλάζει.

Δεκαετία του 70: Τα κότερα των επωνύμων άρχισαν να γίνονται όλο και περισσότερα δημιουργώντας την ανάγκη για την συντήρηση και τον εξοπλισμό τους.
1988 XR4smΜια από τις πρώτες επιχειρήσεις που «μυρίσθηκαν» αυτή τη νέα αγορά που ερχόταν σιγά-σιγά ήταν η Ζώης Ευσταθίου.
Σ' αυτό συνέβαλε και το νέο αίμα στην εταιρία.
Ο Δημήτρης Ευσταθίου, νεαρός τότε, ζούσε τις δυσκολίες που ο πατέρας αντιμετώπιζε από τις ναυτιλιακές εταιρίες, λόγω της μεγάλης κρίσης στην παγκόσμια ναυτιλία, ενώ παράλληλα έβλεπε και τον σχεδόν παρθένο χώρο που υπήρχε στον εξοπλισμό των σκαφών αναψυχής.
Στις παρθένες αγορές οι αντιπροσωπίες παίρνονται εύκολα.
Έτσι μετά από τα πρώτα ταξίδια στα Ναυτικά σαλόνια στο Λονδίνο και τη Γένοβα τα πρώτα ναυτιλιακά είδη με τη σημερινή τους έννοια άρχισαν να μπαίνουν στα ράφια της εταιρίας και στη συνέχεια στα σκάφη αναψυχής.
Τα πρώτα Ελληνικά ναυπηγεία σκαφών αναψυχής άρχισαν να ξεφυτρώνουν και να γίνονται πελάτες της εταιρίας.
Τα φουσκωτά σκάφη της Callegari έδωσαν στην τότε «Ζώης Ευσταθίου & Υιός» την ευκαιρία να γίνει βασικός προμηθευτής των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η άμεση εμπλοκή της με τα σκάφη, δημιούργησε στην εταιρία την ανάγκη να αποκτήσει τη δική της εξωλέμβια.
Η μαύρη μηχανή που οι Ειδικές Δυνάμεις θεωρούσαν, και θεωρούν και σήμερα, αναντικατάστατη έγινε στόχος.

Έτσι τον Οκτώβρη του 1982 υπογράφει με την MERCURY και αναλαμβάνει την αποκλειστική εισαγωγή τους για την Ελλάδα.
Το 1995 αναλαμβάνει την MARINER και την FORCE, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το δίκτυο συνεργατών της.
Τον Απρίλη του 1996 η Ακτή Τζελέπη γίνεται παρελθόν αφού μεταφέρεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στη Λεωφόρο Ποσειδώνος 57 στο Μοσχάτο σε ένα χώρο 5000 τ.μ..
Το 2003 πιστοποιείται από την TUV HELLAS και έκτοτε εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2000.
Στα μέσα του 2004 ξεκινάει αποκλειστική συνεργασία με την VOLKSWAGEN MARINE μπαίνοντας και στο χώρο των κινητήρων diesel.
Το 2008 ολοκληρώθηκε η κατασκευή και ξεκίνησε η λειτουργία νέου ιδιόκτητου αποθηκευτικού χώρου, στην περιοχή του Μοσχάτου, συνολικής επιφάνειας 2500 τ.μ., για να στεγάσει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της εταιρίας.
Αυτή η διαδρομή των 60 και χρόνων με κύριο αντικείμενο τον εξοπλισμό σκαφών αναψυχής, έχει δώσει στη Ζώης Ευσταθίου μια μοναδική εμπειρία και τεχνογνωσία γύρω από τις ανάγκες των πελατών της.
Σήμερα 600 και πλέον επιχειρήσεις που ασχολούνται με το αντικείμενο έχουν την εταιρία σαν βασικό προμηθευτή τους.
Παράλληλα περισσότεροι από 60 κατασκευαστικοί οίκοι ναυτιλιακού εξοπλισμού και μηχανών θαλάσσης απ' όλο τον κόσμο, εμπιστεύονται τη διάθεση, την προβολή και την τεχνική υποστήριξη των προϊόντων τους στην Ζώης Ευσταθίου Α.Ε. επιβραβεύοντας τον επαγγελματισμό της.

Η ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, από το 1946 μέχρι σήμερα, έχει διανύσει μία πορεία 60 και χρόνων, με σταθερό προορισμό: τους φίλους της θάλασσας – εσάς!

Εγγραφείτε στο newsletter

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε το newsletter της ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ.

Αποστολή μηνύματος

E-mail 
Όνομα 
Μήνυμα 
Έλεγχος spam* keyrhm